Γριφομπότ Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)

H EΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού –σωματείο μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό– αγωνίζεται από το 1972 για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η ΕΛΛΕΤ έχει δώσει σημαντικές μάχες, μεγάλες και μικρές, μεταξύ των οποίων: η ίδρυση του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου, η διάσωση της Πλάκας (ένας αγώνας που συνεχίζεται), η προστασία του Δελφικού τοπίου, του Νότιου Σαρωνικού, της Πύλου, των Πρεσπών, του κτήματος Τατοΐου, του Μαραθώνα, του αρχαίου πύργου της Κέας, πολλών βυζαντινών εκκλησιών και σημαντικών παραδοσιακών οικισμών όπως της Ύδρας και άλλων Αιγαιοπελαγίτικων νησιών.

Παράλληλα, διασώθηκαν σημαντικά μνημεία εκτός ελληνικών συνόρων, όπως το καμπαναριό του Αγ. Γεωργίου στη Βενετία, ο Αγ. Παντελεήμων (Kizil Kilise) στην Καππαδοκία, οι μεσαιωνικές τοιχογραφίες της Τράπεζας στη Μονή του Σινά.

Κι ακόμα η ΕΛΛΕΤ δραστηριοποιείται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, αλλά και –με τεκμηριωμένες μελέτες και προτάσεις- στην προστασία του αιγιαλού και των δασών, την χωροταξία του τουρισμού, την φέρουσα ικανότητα και την περιβαλλοντική φορολογική μεταρρύθμιση.

Όλα αυτά χάρη στη συνδρομή και τη συσπείρωση χιλιάδων πολιτών: χορηγών, επιστημόνων, εθελοντών, μελών και φίλων, σε όλη την χώρα καθώς και φιλελλήνων στον κοινό μας αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της ΕΛΛΕΤ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.ellet.gr/